Vremenska prognoza: Danas u BiH i do 16°C

0
735

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne biti oblačno vrijeme gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Jače naoblačenje sa juga u noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje i u Krajini do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

TRODNEVNA PROGNOZA
U subotu, 04.02.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, prije podne sa kišom. Više padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne gdje se očekuje između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim područjima slabije padavine. Od sredine dana prema večernjim satima bez padavina. Nove padavine u cijeloj zemlji u noći na nedjelju. Većinom kiša, na planinama snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

U nedjelju, 05.02.2017., u Bosni i Hercegovini kiša u jutarnjim satima. Na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini gdje se očekuje između 15 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zadržaće se pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje poslije podne sa zapada koje će u večernjim satima i u noći na nedjelju usloviti kišu, na planinama i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

U ponedjeljak, 06.02.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Više padavina u Hercegovini i Krajini. U ostalim područjima slabije padavine. Vjetar slab. Prije podne južnog i jugoistočnog smjera. Poslije podne vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.