Union banka drugu je godinu zaredom dobitnik prestižne nagrade ”Zlatni BAM” za najveći rast depozita u prethodnoj godini, u tradicionalnoj akciji koju već 14 godina organizira Financijsko-poslovni magazin Banke u BiH, s ciljem promocije najbolje prakse u bankarskom odjelu.

– Ovo je za nas izuzetno priznanje, koje se dodjeljuje na osnovu objektivnih analiza struke. Zahvalnost za priznanje, prije svega dugujemo našim klijentima, jer njihovo povjerenje u kvalitetu usluga naše banke jamči stalni rast i pozicioniranje Union banke kao pouzdane i učinkovite bankarske institucije na sve dinamičnijem bankarskom tržištu u BiH – kazao je direktor Union banke Vedran Hadžiahmetović, prenosi Fena

Union banka je bila jedan od sudionika II Financijske konferencije ”FinConf” koja je 6. i 7. listopada održana u Sarajevu, posvećene inovacijama u financijskom sektoru.

– Drago nam je da smo bili dio FinConf-a, koja okuplja sve nas koji poslujemo na financijskom tržištu BiH. Takvi susreti su nam vrlo korisni, predstavljaju priliku da se upoznamo s najnovijim kretanjima na svjetskim financijskim tržištima, a naročito na tržištu BiH. Ujedno nam se pruža mogućnost za razmjenu iskustava i pokretanje zajedničkih inicijativa – rekao je Hadžiahmetović.

Posebno je naglasio kako je Union banka u prethodnoj poslovnoj godini ostvarila odlične rezultate i potvrdila kontinuitet rasta u svim poslovnim segmentima.

– Pored rasta depozita, ostvarili smo i rast plasmana za 25 posto. Značajno je povećan broj klijenata i usluga koje pružamo, te smo povećali profitabilnost u odnosu na 2014. godinu – naveo je Hadžiahmetović, priopćeno je iz Union banke.