Ilegalno skidate serije? Uskoro biste mogli dobiti pismo…

0
806
In this image released by HBO, Kit Harington appears in a scene from "Game of Thrones." “Game of Thrones” and “Veep” are among the top contenders for the 68th prime-time Emmy Award nominations. The shows claimed the top drama and comedy series prizes at last year’s Emmy ceremony. (Helen Sloan/HBO via AP)

Ako ste među onima koji digitalne sadržaje preuzimaju neovlašteno s interneta uskoro biste mogli dobiti e-mail ili pisanu poruku u kojoj ćete biti obaviješteni o svojoj nelegalnoj radnji.

To neće biti kazna nego pristojno upozorenje o tome da biste svoje serije, filmove ili programe trebali skidati na legalan način.

HBO, Netflix, Amazon i drugi filmski i TV kanali ili online servisi, zajedno s autorima TV sadržaja, pokrenuli su postupak edukacije Voluntary Copyright Alert Programme, a u njemu se upozorava na posljedice kršenja autorskog prava, javlja britanski Metro.

Glavi cilj ove akcije je da se korisnike educira jer je još uvijek dosta teško tužiti one koji neovlašteno skidaju digitalne sadržaje i tako krže zakone o autorskim pravima.

Ovo pismo najčešće će stizati na adresu onih koji serije i filmove skidaju preko torrenta.

Ova akcija krenula je u Velikoj Britaniji, ali ako se pokaže uspješnom nastavit će se i u drugim europskim zemljama u kojima su dostupni Netflix, HBO, Amazon…