STANJE NA PUTEVIMA

0
1117

Usporen saobraćaj na graničnim prelazima Bosanski Brod, Orašje i Klobuk

U većem dijelu Bosne jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho. Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, dok na dionicama kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz, saopćeno je iz BIHAMK-a. Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

U nekim dijelovima zemlje izvode se radovi na putnim pravcima. Iz BIHAMK-a izdvajaju autoput A-1, dionice Sarajevo zapad – Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug – Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Tuzla – Priboj, M-4 Tuzla – Kalesija, M-16 Bugojno – Kupres, M-17 Jablanica – Mostar, M-17 Žepče – Maglaj i M-14.1 Brčko – Bijeljina.

Zbog izvođenja radova na vijaduktu Bojnik, na dionici A-1
Butila – Vlakovo (u smjeru Vlakova) vozila će od danas saobraćati jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati).