Policijski službenici MUP-a USK uhapsili su žensku osobu inicijala J. S. koja se tereti da je prije dva dana, nakon manje saobraćajne nesreće, pregazila 55-godišnju Kiru Schuster rođ. Durmić iz cazinskog naselja Krivaja, nakon čega je pobjegla sa lica mjesta.

Prema službenim podacima MUP-a USK nesreća je prijavljena u subotu 26. novembra u 06:40 sati.

“Prijavljeno je da je na lokalnom putu u mjestu Krivaja u općini Cazin došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali jedno nepoznato vozilo sa kojim je upravljala nepoznata osoba, koja je nakon saobraćajne nezgode sa vozilom napustila lice mjesta i vozilo marke Fiat Punto njemačkih registarskih oznaka sa kojim je upravljala S. K. (1961.) kći Huseina iz Cazina, gdje je i nastanjena u mjestu Krivaja, koja je zadobila povrede”, kazao je za naš portal Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK.

Na lice mjesta je upućena patrola policije koja je zatekla Kiru Schuster, inače mještanku ove mjesne zajednice koja je živjela i radila u Njemačkoj, koja je imala vidne povrede.

“S. K. je nakon saobraćajne nezgode izašla iz svog vozila, kako bi fotografisala lice mjesta, nakon čega je nepoznati vozač, tj. ženska osoba sa nepoznatim vozilom crvene boje, u jednom momentu naglo krenula vozilom i istu udarila, a potom se udaljila u nepoznatom pravcu”, pojasnio je Dželalagić.

Na lice mjesta je upućeno medicinsko osoblje “Doma zdravlja” Cazin, koje je, nakon ukazivanja liječničke pomoći, stradalu Schuster prevezlo u kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, nakon čega je nesretna žena od zadobijenih povreda podlegla.

Istog dana, nakon poduzetih operativnih radnji od strane policijskih službenika Policijske stanice Cazin, identifikovan je i pronađen nepoznati vozač, tj. vozačica.

“Radi se o osobi inicijala J. S. (1988.) kći Mumina, nastanjena u mjestu Donja Koprivna u općini Cazin, koja je lišena slobode, te je nad istom zavedena kriminalistička obrada. Također pronađeno je i privremeno izuzeto vozilo marke “VW Golf”, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, sa kojim je J.S. upravljala, a na kojem su bila vidljiva oštećenja, te će isto biti predmet vještačenja”, istakao je Dželalagić.

Kako neslužbeno saznajemo radi se o 28-godišnjoj Selmi Jonuzović iz mjesta Donja Koprivna u Cazinu.

O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, po čijem su nalogu istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Cazin izvršene uviđajne radnje.

Nakon kriminalističke istrage, protiv osobe J. S. Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću bit će podnesen izvještaj o počinjeno krivično djelo iz člana 336. KZ F BiH “Teška krivična djela protiv ugrožavanja javnog prometa” i iz člana 337. KZ F BiH “Neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nezgodi”.

Dženaza Kiri Schuster rođ. Durmić bit će klanjana danas u 14:00 sati na porodičnom mezarju “Donji Lulići” u cazinskoj MZ Krivaja.

klix.ba