TRAVNIK: 23-GODIŠNJAK I MALOLJETNIK IZ NJEMAČKE ZAPALILI KUĆU

0
5070

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su dva krivična  djela.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Dana 28.07.2018. godine, oko 00,55 sati, u PS Travnik prijavljeno je da u mjestu Maline, općina Travnik, gori porodična kuća, vlasništvo A.P.

Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta su izašli policijski službenici PU i PS Travnik, kao i pripadnici Vatrogasnog društva iz Travnika, koji su ugasili požar.

Na kući je nastala veća materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Policijski službenici PU i PS Travnik poduzimajući intenzivne planske mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došli su do saznanja da su osumnjičeni za ovo djelo P.L., rođen 1995. godine iz Travnika i jedno maloljetno lice, koje je trenutno nastanjeno u Njemačkoj. Nakon provedene kriminalističke obrade isti su u potpunosti priznali izvršenje predmetnog djela.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Policijski službenici PS Bugojno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je počinjeno dana 18.05.2018. godine, u ulici Sultan Ahmeda, općina Bugojno, na štetu D.E. iz Bugojna. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičena za ovo krivično djelo Dž.S. rođena 1959.godine iz Sarajeva. Protiv osumnjičene se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom.

 

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 122 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 21 prekršaj prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 10 vozača.

FOTO: Ilustracija

(Ured komesara)