Predsjednik Europskog pokreta u BiH posjetio Savez općina i gradova FBiH

0
1117

Predsjednik Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini Predrag Praštalo danas je posjetio Savez općina i gradova Federacije BiH, te s direktoricom Vesnom Travljanin razgovarao o prioritetima i aktivnostima.

Travljanin i Praštalo su se složili da Savez općina i gradova i Europski pokret u BiH dijele iste vrijednosti i ciljeve, a to je brži put BiH prema europskim integracijama.

Praštalo smatra da je Savez ključni faktor uključivanja BiH u europske tokove, te da su općinama i gradovima neophodne europske integracije, koje bi olakšale njihovo funkcioniranje.

Promocija europskih vrijednosti, načela, zakona i fondova je zajednički cilj Europskog pokreta i Saveza, stoga je Travljanin istaknula spremnost na suradnju koja će kao rezultat imati pomoć općinama i gradovima.

Dogovoreno je potpisivanje memoranduma o suradnji između ove dvije organizacije, koji će rezultirati zajedničkom konferencijom, a kako je iz EPuBiH najavljeno, predloženo je da potpisivanje memoranduma bude upriličeno u zgradi Delegacije EU.