Kako bi se podigla kvaliteta života stanovnika Šujice pored Tomislavgrada, a poglavito djece, Zaklada dr. Franjo Nevistić organizira novi humanitarni događaj u Šujici, kojem će svrha biti prikupljanje sredstava za obnovu sportske dvorane u Osnovnoj školi u Šujici.

Humanitarni nogometni turnir održat će se 19. kolovoza na stadionu Nogometnog kluba Šujica, a organizatori najavljuju dolazak Gorana Vlaovića, Zvonimira Solde, Borisa Živkovića, Maria Stanića, Lea Kazića, Davora Dretera Dreleta, Slavena Knezovića, Dražena Ladića, Slavka Goluže, Željka Mavrovića, Andrije Jarka, Frane Riđana, Velimira Bujanca, Tomislava Rukavine, Marijana Mrmića, Marka Babića, Ivice Crnje i Luke Vidovića, te članova reprezentacije svećenika Hrvatske.

Za Humane zvijezde Hrvatske nastupit će Novotravničani Martin Banović, veliki humanista i gospodarstvenik, Ivica Barnjak gospodarstvenik i veliki sportista, te Ivica Džambas predsjednik Udruge PRONT i član liste za dijasporu stranke Milana Bandića. Također će za ekipu Humanih zvijezda zaigrati i Vitežanin Nikola Franjić, vlasnik poduzeća Kristal, koji se rado odazove svim humanitarnim akcijama.

Nakon turnira, Miroslav Škoro održat će koncert, a kompletan prihod od ulaznica bit će usmjeren izravno na račun Osnovne škole u Šujici kako bi se upotrijebio za obnovu školske sportske dvorane.

Organizatori su istakli kako je sve spremno za veliki humanitarni događaj u Šujici te da se očekuje i dolazak hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Zakladu dr. Franjo Nevistić osnovali su u Zagrebu Šujičani koji žive i rade u tom gradu, a već niz godina Zaklada organizira raznovrsne humanitarne aktivnosti.