EL CLASICO OPET OBARA REKORDE

0
1344

ČAK 38 3D KAMERA

EL CLASICO OPET OBARA REKORDE? Sve oči sportske javnosti će biti uperene na Santiago Bernabeu. Spektakl će pratiti više od 650 milijuna gledatelja

Da je El Clasico najpopularnija nogometna utakmica na svijetu, svjedoče i brojke o njenoj gledanosti koja je iz godine u godinu sve veća, a danas bi mogao pasti i novi rekord.

Očekuje se da će ogled Reala i Barcelone uživo pratiti više od 650 milijuna televizijskih gledatelja u više od 185 zemalja svijeta, dok će ih na Bernabeuu biti oko 80.000. Dakako, među njima je najveći broj Španjolaca, ali puno će ih stići i preko Atlantika. Naime, izvan Španjolske je najviše ulaznica za El Clasico prodano u Meksiku, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Više od 600 novinara iz dvjestotinjak medija pratit će uživo večerašnji derbi. Televizijska produkcija bit će vrhunska, tvrtka MediaPro koristit će više od 400 djelatnika kako bi dočarala sva zbivanja.

 

Između ostalog, pripremljeno je 12 najmodernijih 4K tv kamera, a ukupno će oko terena biti 40 fiksnih kamera, od kojih će po jedna pratiti samo Ronalda i Messija. Čak 38 ‘360’ kamera će osiguravati trodimenzionalnu reprizu spornih trenutaka.