Džumhur večeras protiv Tomića u 1. kolu US Opena

0
1078

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur večeras igra 1. kolo US Opena, a protivnik mu je Australac Bernard Tomić.

dzumhur-us-open

Dvadesetčetverogodišnji Džumhur će kao 72. igrač na ATP listi odmjeriti snage sa dvadesettrogodišnjim Tomićem, koji je 19. teniser svijeta. Meč bi trebao početi u 20:00 sati po našem vremenu, a pobjednik će igrati protiv boljeg iz duela Ivan Dodig (74. Hrvatska) – Ilja Marčenko. (63. Ukrajina).

Džumhur i Tomić su igrali prošle godine na US Openu, a slavio je Australac 3:1 u setovima, bilo je 5:7, 7:6, 6:4 i 6:3.

Džumhur: Moja igra je na višem nivou, nadam se pobjedi protiv Tomica

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, 71. igrač na ATP listi, nakon žrijeba za Grand Slam sezone – US Open na kojem će igrati protiv 17. nosioca – Australca bh. porijekla Bernarda Tomića, 19. igrača svijeta, izjavio je kako će dati sve od sebe te da bi dobra partija mogla osigurati i pobjedu.

“Bernard se nalazi na 17. mjestu najboljih igrača svijeta i definitivno da sam mogao imati mnogo bolji žrijeb. Prošle godine sam igrao dosta dobro protiv njega, imao sam priliku povesti 2:0 u setovima, meč se onda okrenuo, ali mislim da sam i ja napredovao te da je moja igra sada na višem nivou. Forma mi se podiže u posljednje vrijeme i cilj je da na najvećem turniru igram najbolje što mogu i želim publici pružiti dobar meč. Možda mogu i pobijediti, ali znam da će biti teško kao i prošle godine. Pružit ću dobru partiju uz koju bi mogla doći i pobjedu”, kazao je Džumhur.

U 1. kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone – US Opena Damir će igrati protiv Bernarda, određeno je u petak žrijebom u New Yorku. Džumhur je prošle godine na otvaranju US Opena također igrao s Tomićem, koji je tada slavio sa 3:1 (5:7, 7:6, 6:4, 6:3).

Ukoliko eliminira favoriziranog protivnika Džumhur bi u drugom kolu igrao s pobjednikom meča Ivan Dodig (Hrv) – Ilja Merčenko (Ukr).