Druga strana priče: Iz bolnice tvrde da se pacijent pokušao spaliti

0
2513

Direktor Bolnice u Travniku Mirsad Granov izjavio je kako je 19. aprila , pod za sada neutvrđenim okolnostima, došlo do zapaljenja kreveta jednoga pacijenta, koji je od posljedica otvorenoga plamena zadobio tjelesne ozljede, a ozlijeđen je i zaposlenik Bolnice, o čemu je odmah obaviještena policija.

– Napominjemo da je tokom ove incidentne situacije i zaposlenik Bolnice, također, zadobio ozbiljne povrede, pa su nakon primarne obrade, po hitnoj proceduri obojica upućeni u Kliničko univerzitetski centar u Sarajevu. U skladu s protokolarnom procedurom, Bolnica Travnik je o svemu odmah obavijestila nadležne policijske organe koji su poduzeli neophodne mjere te do završetka njihove istrage ne možemo davati više informacija – kazao je Granov Feni, dodajući kako se dogodio nemio događaj koji zahtijeva detaljnu istragu.

Iz MUP-a SBK-a danas je saopšteno da kriminalistička policija provodi istragu o požaru u Bolnici u Travniku, radi utvrđivanja eventualnoga postojanja elemenata kaznenoga djela, te kako je o slučaju obaviješten i dežurni županijski tužitelj.

Policija je 19. aprila oko 3:30 sati zaprimila prijavu od dežurnoga tehničara s Odjela neurologije i psihijatrije Bolnice u Travniku da je 33-godišnji pacijent iz Novog Travnika izvršio samozapaljenje.

– Odmah po prijavi, u bolnicu su upućeni službenici policije koji su obavili razgovor s osobljem Neuropsihijatrijskoga odjela te se došlo da saznanja da je zadnji obilazak pacijenta bio oko 3:05 sati. Trenutno, službenici kriminalističke policije poduzimaju istražne radnje sa svrhom utvrđivanja eventualnoga postojanja elemenata kaznenoga djela počinjenoga od osoblja Odjela, drugih pacijenata ili neke treće osobe – kaže se u priopćenju.

Na društvenim mrežama proteklih dana je pokrenuta grupa “Istina za Gabrijela Trbaru”, u kojoj porodica 33-godišnjaka iz Novoga Travnika ističe kako je nemoguće da se radi o samozapaljenju, s obzirom na to da je, kako je rečeno, mladić bio vezan za krevet.