DIRLJIVA PRIČA IZ ENGLESKE

0
1930

Smrtno bolesnog dječačića na životu drži prijateljstvo s nogometnim idolom

U srijedu je napunio šest godina, ali rođendan je dočekao u bolnici. Dva dana kasnije proslavio ga je u društvu Jermaina Defoea i drugih nogometaša Sunderlanda, a već za vikend je saznao da uz neizlječivu neuroblastomu ima i tumor na vratu.

Srceparajuća priča o Bradleyu Loweryju već mjesecima izaziva suze na Otoku. Taj je dječačić, velik navijač Sunderlanda, u nekoliko navrata ove sezone bio jedno od djece koja izlaze na travnjak držeći se s igračima za ruke. Njegov je “partner” redovito bio Jermain Defoe, povremeni engleski reprezentativac i Bradleyev idol, s kojim je s vremenom postao velik prijatelj.

Reuters

Reuters

“Jermain je sad više obiteljski prijatelj nego Bradleyev idol, iako mu je i dalje idol. Zbog njega je sretan i nasmijan i divno ih je vidjeti zajedno”, rekla je mama Gemma.

Neuroblastoma je vrsta tumora koji napada živčani sustav, uglavnom kod male djece, do pet godina starosti. Bradleyevo stanje sve je lošije.

“Oduševljena sam što smo uspjeli dogurati ovako daleko i proslaviti Bradleyev šesti rođendan s obitelji i prijateljima”, objasnila je mama, koja se pobrinula da na proslavi bude čak 250 ljudi, a šou-program je uključivao atrakcije poput gutača vatre, žonglera i hodača na štulama. Uz Defoea na proslavi je bio i golman Sunderlanda Vito Mannone.

Reuters

Reuters

“Zauvijek ću ga pamtiti. Od trenutka kad smo se upoznali, povezali smo se, što su svi mogli vidjeti”, kaže Defoe.

Priča se odavno proširila i na druge dijelove zemlje, posebno u nogometnim krugovima, pa su i navijači drugih klubova na utakmicama skandirali Bradleyevo ime.

“Ludo! Mi smo normalna obitelj iz malog sela, a odjedanput cijeli svijet zna za njega. Nevjerojatno sam ponosna”, kaže Gemma Lowery.

Reuters

Reuters

Ljudi iz cijele Engleske sakupljaju novac za Bradleyevo liječenje, Sunderland je pokrenuo i fundaciju “Bradleyeva borba”, u koju su se barem simbolično uključili i drugi klubovi, poput Evertona i Swanseaja. Dobio je i nagradu “Dijete hrabrosti”, ali nažalost, čini se da je sve uzalud. Bolest je smrtonosna i širi se. Za vikend su mu pronašli i kvržicu na vratu.

“Brzo raste i liječnici smatraju da se radi o još jednom tumoru. Cijenimo sve uplate u fundaciju, bez obzira na to kolike bile. Koliko god sakupimo, sredstva će ići za pomoć drugim obiteljima. Hvala svima što ste mojem superstaru čestitali rođendan”, napisala je mama Gemma na Facebooku, potvrdivši da se životu njezina sina bliži kraj.

Sunderland je ispao iz Premier lige, a Bradley vjerojatno neće dočekati njegov povratak u društvo najboljih. Ali Defoe i društvo unatoč tome uljepšali su posljednje mjesece jednog mladog života i ispunili dječačko srce koje će uskoro prestati kucati.