Čavara i Martić u posjeti bolnici u Novoj Biloj

0
2062
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić u petak su službeno posjetili bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj i tom prigodom razgovarali s ravnateljem bolnice prim. dr. Velimirom Valjanom te ministrom zdravstva i socijalne politike u Vladi Srednjobosanskog kantona Nikolom Grubešićem, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH…

Ovom prilikom potpisan je ugovor za realizaciju projekta “Radovi na utopljavanju objekta kroz renoviranje krovnih područja na Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić“ u vrijednosti od 50.000 KM. Ugovor su potpisali Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i ministar zdravstva i socijalne politike SBŽ-a Nikola Grubešić

Ovo je projekt energetskog utopljavanja javnih zgrada na području FBiH. Donijeli smo odluku sufinancirati ga u bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj sa 50 000 KM kao što smo i prošle godine. Nadam se da će ova sredstva dobro doći u poboljšanju rada ove ustanove, te da će im svakako olakšati njihov daljnji rad. Također se nadam da će prvenstveno federalna vlada nastaviti sa ovim projektima, a onda da ćemo i mi moći nastaviti pomagati javne objekte, kazao je za Drukčiji radio Josip Martic, ministar prostornog uređenja FBiH.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izjavio je da je ovo zajednički projekt Vlade Federacije BiH i Vlade Srednjobosanskog kantona. Projektom će se završiti sanacija cijelog krovišta, a s tim i utopljavanje bolnice što će omogućiti bolju njegu pacijenata ove bolnice.

Prim. dr. Valjan informirao je nazočne o funkcioniranju bolnice i o otežanom financiranju te istaknuo da još uvijek nije osiguran cjelokupan iznos sredstava za izgradnju šeste lamele, za koju je potrebno oko 2 milijuna i 600 tisuća KM. Zahvalio je na pomoći u realizaciji završne faze projekta energetske učinkovitosti Bolnice, a posebno na pomoći u infrastrukturnim projektima koja je dodijeljena prošle, kao i ove godine.